Hier is die resep vir die sjokolade mousse koek.
Die resep het ek aangepas uit drie resepte wat ek gehad het.
Die koek is ‘n basiese sjokolade koek, dan die vulsel is van ‘n
poeding resep en die versiersel is gewone ganache.
hierdie koek het ek vir my suster Joey se 50 ste verjaarsdag gebak
dit is ‘n lekker klam koek wat vir ‘n paar dae in die yskas gehou kan word.
Koek beslag
500 ml koekmeel
375 ml suiker
20 ml bakpoeier
60 ml kakao
1 ml sout
4 eiers geskei en wit styfgeklits
275 ml olie
5 ml vanilla ess.
275 ml kookwater
berei 2 x 20 cm koekpanne
Sif meel,suiker,bakpoeier,sout,kakao saam
klits eierwitte tot styf
klits eiergele,olie en ess saam en voeg by meel bestandele met kookwater en meng goed
vou eierwitte in mengsel
bak 25 tot 30 minute teen 180 C
wanneer koud sny koeklae in helfte
Vulsel
20 g gelatien
125 ml water
125 ml suiker
375 g blik caramel treat
250 ml vars room
250 ml Ideal melk verkoel vir 24 uur tot yskoud , dan klits dit dubbel die volume
week gelatien in water oor bak met kookwater tot gesmelt en laat afkoel
meng suiker in
klits vars room tot styf
klits ideal melk tot styf
klits caramel treat tot glad
meng nou alles saam
laat amper stol en smeer tussen koeklae
Ganache
versier met ganache
300 g donker sjokolade
250 ml vars room
breek sjokolade in stukkies en smelt oor warm water
roer room in tot glad
laat effens afkoel en gooi bo-oor koek
No comments:
Post a Comment